torstai 9. lokakuuta 2014

10 Kuinen taapero




Näin tää aika vain juoksee ja mun rakkaani on kohta vuoden ikäinen!  Oikeasti todella tunne rikasta aikaa ollut ja vielä tunnerikkaita päiviä tulee olemaa !

Meillä on ollut taukoa neuvola käynneiltä.  Meille tarjottiin aikaa vasta vuoden ikäisenä, mutta tahdoin  vielä 10kk käynnin,ennen vuoden ikää.
Neuvola on tässä viikon sisään, jolloin saa tietää neidin painoa ja pituutta.

Charlotta on ottanut suuria askelia kehityksessä. Meillä alettiin 8 kk jälkeen taapero kärryn avulla kävelemään. Pikku hiljaa askel alkoi kantamaan paremmin ja paremmin.
Nykyään askeltaa,loistavasti!
osaa jo itse kärryn kääntää, kun seinä tulee vastaan. Mukavempaa neidillä on istua kyydissä,kun äiti työntää kärryä.

Kun neiti täytti 9kk alkoi pikku hiljaa nousemaan itse seisomaan, ilman tukea.  Tämä hieman pelotti, koska tyttö kiitää kuin nato ohjus paikasta toiseen ja menee seisomaan paikoissa, joissa voi horjahdella.
Suihkussa pitäisi olla koko ajan liikkeessä.
Neiti seisoo äidin kanssa suihkussa,koska ammeessa oleminen ei enään kiinnosta. Päädyin siis ratkaisuun välttääkseni suihkun lattialla luistelun ja istun neidin kanssa lattialla kun olemme suihkussa. Siinä sitten yhdessä läpsyttelemme saippuakuplia. :D

Charlotta tykkää ulkona olemisesta.
Neiti itse hakee kenkänsä, omalta hyllyltään ja kuljettaa minun luokseni.
Tässä lähellä on leikkipuisto ,joka on juuri uusittu. Sielä on pikkuisten puoli, jossa Charlotan ikäiselle on paljon puuhaa.
Keinu on paikka, jossa neiti parhaiten viihtyy ja saa kunnon naurut joka kerralla aikaiseksi.

Charlotta syö todella hyvin ruokansa. Ja onneksi syö ruokaa jossa on paloja, ettei tarvitse ruokaa hienontaa. Nykyään ollaan menty siihen, että se mitä äidin lautasella on on paljon parempaa kuin oma.  Vaikka sitä samaa olisi tarjolla neidinkin lautasella.
Pitäisi vain pää pitää, ettei antaisi omalta lautaselta, mutta välillä ollaan siinä pisteessä, että Charlotta saa periksi,mutta saapahan syötyä.

Tällä hetkellä äiti on se IN !
Tiettyinä hetkinä äiti ei saa kadota näkökentästä tai kukaan muu ei saa ottaa syliin vain kun äiti.

Charlotta on kova tyttö pölisemään. Aamulla herätessä, päläpälä, koko ajan juttua tulee. Sana " hauva " toistetaan monet kerrat päivässä.

odotin vaihetta, jolloin säikytään imuria ja tehosekoittimien melua, mutta turhaan. Neiti huutaa imurille takaisin !
Seuraa perässä, kun äiti imuroi sillä. Voin vain huokaista helpotuksella kuinka helppoa minulla on,lapseni kanssa arki.
Haasteellisiakin päiviä on, jolloin kiukutellaan enemmän, tai neiti vaatii paljon. Mutta kaikesta selvitään, kun han vain itse niin päättää.
Kerta olen lapsen halunnut pitää, olla rakastava äiti, on myös jatksettava. Mutta on myös osattava ottaa vapaata, lapsi arjesta.

LOVE

Rakastan Charlotan touhuamista.  Vaikka olisin väsynyt ,silti on vain mentävä. En tee sitä pakosta, vaan rakkaudesta lastani kohtaan.
En pidä vielä kiirettä kouluun menon kanssa. Viimeistään ensi syksynä. Tahdon nähdä lapseni kehityksen ja oppimisen, enkä jäädä niistä paitsi.

Näin meillä kymmenkuinen taapero!

2 kommenttia :

  1. Anonyymi10/18/2014

    Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10/29/2014

    Ihana blogi! Miksi en aikaisemmin ole tätä llöytänyt!?
    Jään kyllä mieleläni lukemaan: )
    Maija

    VastaaPoista

Muistathan pitää kommenttisi asiallisena :)
Törkeyksiä ei julkaista blogiin