lauantai 14. maaliskuuta 2015

Second Chance


Edellisen kerran erotessani Villen kanssa, päätin etten pitkään aikaan edes haikaile suhteita, keskityn vain itseeni ja tulevaan lapseeni.
Charlotan synnyttyä olin onnesta täynnä, mikään tai kukaan ei pilaisi meidän onneamme, koska tämä rakkaus ja side toisiamme kohtaan on suurta, niin kuin muidenkin vanhempien suuri rakkaus lastansa kohtaan.
Tiesin, ettei Charlotan Biologinen isä tulisi lapsen synnyttyä ottamaan meihin mitään yhteyttä. Hänen menetyksensä
Hän on vain isä papereissa, mutta menetettyä aikaa ei saa takaisin. Joka on todella sääli, koska Charlotta varmasti haluaa, jokin päivä tietää kuka hänen isänsä on '' Miksi äiti isä ei ole minun elämässäni'' ovat sanat, joita en haluaisi kuulla, tuon pienen tytön suusta.
Mitä tuohon voisi vastata? Minun äitinä pitäisi tuolloin osata vastata tuohon jotakin järkevää.. Onneksi aikaa on vielä miettiä asioita ennen, kuin neiti ymmärtää edes kysyä tuollaista, mutta toivon, että ennen sitä ikää, kun aletaan kyselemään kaikkea maan ja taivaan väliltä, ottaa Charlotan isä itseään niskasta kiinni ja ottaa askeleensa tytärtään kohtaan.

Charlotan Biologisen isän pitää hieman kasvaa ja ymmärtää se, että hänellä on lapsi, joka tarvitsee myös biologista isäänsä.
Kerran sen ainoan kerran, kun tapasin Charlotan isän Charlotan ollessa kuukauden vanha tarjosin hänelle mahdollisuutta olla meidän elämässämme, koska lapsella on kuitenkin oikeus tuntea isänsä.
Mutta turhalla yrityksellä.
En halua pakottaa häntä olemaan kanssamme, näin kauniisti sanottuna pysyköön sitten poissa ja miettiköön hetken asioita, mikä menikään vikaan.

Yh äitinä oleminen alkuun tuntui hyvältä ,mutta jokseenkin uuvuttavalta ,koska se on sama rumba joka ikinen päivä. Onnekseni Charlotta oli helppo vauva, jolloin sain myös aikaa itsekseni ja jaettua sitä ystävieni kanssa. Äitini kertoi minulle ennen Charlotan syntymää, että Yh äidin elämä on jokseenkin yksinäistä, koska elämä pyörii lapsen ympärillä, kaikki lapsen tarpeet on huomioitava ja lakattava haaveksimasta mennyttä elämää, ja otettava täysi vastuu itsestä ja toisesta.

Aloin Charlotan ollessa kolmen kuinen haaveilemaan parisuhteesta. Niitä ihania yhteisiä hetkiä, jolloin voi nauttia niinä pieninä hetkinä toisistaan Voi kertoa huoletta huolensa toiselle, käpertyä iltaisin johonkin.. Aloin kaipaamaan tuota kaikkea mitä parisuhde tuo tullessaan.
En alkanut etsimällä etsimään vain ja ainoastaan odottamaan, että joku kiva mies tupsahtaisi nenän eteeni niin kuin oikeastaan kävikin..

Löysin ihanan miehen, joka otti myös minut ja lapseni avosylin vastaan, mutta tämä suhde kariutui hyvin nopeasti vain ja ainoastaan, koska en itse osannut itsestäni tarpeeksi antaa,
Ymmärrän toisen turhautumisen jos en itse panosta täysin suhteeseen, koska matkassa oli erittäin monta muuttujaa kuten Ville... 


Ennen kesää Ville otti minuun yhteyttä pyytäen anteeksi kaikkea, mitä hän oli minua kohtaan ikinä tehnytkään ja oli valmis puhumaan minulle avoimesti kasvotusten, miksi niin kävikään mitä tapahtui kun erosimme ensimmäisen kerran.
Oli erittäin vaikeaa suhtautua tähän mitenkään, koska olin Villen lytännyt erittäin syvälle maan rakoon ja en hänestä halunnut mitään edes kuullakkaan..
Mun mielenkiintoni oikeastaan heräsi kaiken suhteen, koska paljon olin kuullut muiden ihmisten suista, mutta itse Villeltä tahdoin kuulla totuuden ilman kiertelyä ja kaartelua.
Tapasimme moneen otteeseen kesän aikana vain ystävinä.
Tuolloin näin Villessä suuren muutoksen ihmisenä,jota en koskaan kuvitellut näkeväni.
Hän oli ottanut elämänsä isoimman askeleen, joka muutti hänen elämänsä.
Olin tästä positiivisesti yllättynyt, koska en nähnyt hänessä ennen muuta kuin rentun jätkän, joka keksi omat huvinsa jolla ei ole vastuuta mistään.
Myöhemmin Villen kerrottua, ettei hänen tunteensa ole kadonneet minua kohtaan minnekkään, vaan ne kaikki oli tukahdutettu pakosta, en voinut kuunnella enempää ja käskin hänen tukahduttaa ne tunteensa uudelleen ja yhä uudelleen, koska kerroin ettei meistä ikinä tulisi enään paria.
Toisin kävi... 

Lämpenin ajatukselle, että jos yrittäisimmekin vielä kerran, sen ainoan kerran.
Ville oli tehnyt kaiken kanssani selväksi, ettei hän enään olisi se ''sama vanha ville''.. Moni on huomannut tuttava piiristä tämän muutoksen ja eivät voi uskoa sitä, minkä työn hän on tehnyt itsensä kanssa ja kuinka isolla panostuksella hän on meidän kanssamme ja kuinka paljon meille antaa.
Ollaan tehty kova työ tän suhteen eteen ja kaikkemme myös annamme myös niiden huonojen päivien aikana. Eihän suhteet olisi mitään ilman vastoinkäymisiä, myös niitä tässä parisuhteessa on.
Näin kohta kahdeksan kuukauden yhdessä olon aikana olemme huomanneet aivan uusia piirteitä toisissamme. Pystymme avoimesti keskustelemaan asioista, johon en ole ennen kyennyt, mihin ei myöskään Ville. Mutta kun luotamme toisiimme niin pystymme myös keksutelemaan kaikesta avoimesti, ilman kiertelyä,kaartelua ja tuomitsemista.



Tässä sitä ollaan hyvien ja huonojen puolien kanssa. Olemme onnellisia molemmat tähän päätökseen ja toivottavasti jatkossakin. Jokainen saa yleensä toisen mahdollisuuden, riippuen tietenkin asiasta.





















12 kommenttia :

  1. Anonyymi3/15/2015

    Miltä on tuntunut kun ei Charlotan isä ole nyt tekemisissä lapsen kanssa ?
    Ja kuinka Ville on ottanut Roolin "isänä" Charlotalle ?
    Ihana kuva sinusta ja Villestä
    Kaikkea hyvää teille: )
    -mira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuun ajatus siitä ettei Charlotan isä ole lapsensa arjessa mukana sai minut pettyneeksi ja inhoa häntä kohtaan. Nykyään olen jättänyt hänet omaan arvoonsa ja odottaen sitä päivää, että hän todellakin ottaa sen askeleen kohti aikuisuutta ja miettii mikä on järjestys elämässään.
      Piti oikein villeltä kysyä miten hän on ottanut roolinsa "isänä" . Ville on ottanut Charlotan kuin omaksi lapsekseen. Eikä se ole mikään pakko olla isä mutta jos itse jotakin haluaa/päättää niin asennoituu myös rooliinsa täysillä. :)

      Poista
  2. Anonyymi3/15/2015

    Ihana kuva Villestä ja sinusta !

    VastaaPoista
  3. Anonyymi3/15/2015

    Hyvä että olette saaneet asiat hyvälle mallille, ettekös te kuitenkin eronneetkin pari kertaa talven aikana ja Villellä mennyt vähän huonommin? On upea seurata kuinka Ville on ottanut Charlotan kuin omakseen, antaa kaikkensa ja on hyvä isä, tyttäresi varmasti arvostaa sitä roolia vanhempana, vaikka hänen biologinen isänsä varmasti kuvioon joskus astuukin. Kaikkea hyvää sinulle ja teidän perheelle, pidä kiinni kaikesta hyvästä että ei tarvitse katua omia tekoja ja päätöksiä myöhemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emme ole olleet erossa suhteemme aikana, asiat ovat paremmin kun voisikaan kuvitella. Eli villellä ei myöskään ole mennyt huonommin: )

      Poista
  4. Anonyymi3/15/2015

    Hei! Kiva että olet kirjoittanut pitkän postauksen jälleen. Kirjoituksesi herätti vaan kysymyksiä että kelle haluat onneanne todistella? Ja kuka Villen tunteet "tukahdutti" hän itse päihteiden voimalla ? Oletko miettinyt tilannetta jossa Charlotta kutsuisi Villeä isäksi vaikka bio isä ottaisi yhteyttä ja haluaisi ryhdistäytyä? Miten olet tämän biologisen isän kanssa tekemisissä jos vaikka menisitte lastenvalvojan kautta neuvottelemaan tapaamisista? Miten muuten kun aiemmin kirjoitit että saadaan asunto postausta ja kun nyt on yhteishaku ollut niin minne hait? Onko Charlotta aloittanut jo hoidan? Anteeksi liuta kysymyksiä:) t. Ella K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni oli tullut kysymään minulta , että milloin aijon kertoa villestä ja minusta, koska en ole villeä paljoakaan avannut blogini puolella, joten päätin tehdä sen näin.

      Olihan villen oikeastaan pakko tukahduttaa tunteensa minua kohtaan, koska palasin takaisin lapsensa luokse.
      Charlotta itse päättäköön kutsuuko Villeä iskäkseen, vaiko ei. Ville on aivan sinut sen asian kanssa jos Charlotta päättääkin kutsua häntä isäksi.Emme kuitenkaan aijo tuputtaa sanaa "isä".
      Jos vain ja ainoastaan jos Charlotan isä nyt päättääkin tulla kuvioihin niin eihän sitä voi evätäkkään, mutta en ainakaan tuosta noin vain lastani anna,lapselleni "ventovieraalle" ihmiselle. Jolloin aijomme sopia tietenkin pienin määrin lapsen kanssa tapaamisia ilman kolmansia osapuolia vain ja ainoastaan minun valvovan silmäni alla.
      Asunto postaus tulee pikkuhiljaa palasina. Charlotan huone onkin jo esittelyssä ollut, mutta rahaa ja aikaa kaikki tarvitsee.
      Charlotta ei ole vielä hoitoa aloittanut mutta hakemukset ovat jo laitettu vetämään, joten nyt vain saa odotella .
      Kysymykset ovat aina tervetulleita :)

      Poista
  5. Anonyymi3/22/2015

    seurusteletko enään edes villen kanssa?

    VastaaPoista
  6. Jännä kysymys , jos kuitenkin olen juuri kirjoittanut meistä ja yhdessä olostamme.
    Mistä siis moinen kysymys?:)

    VastaaPoista
  7. Heippa blogissani on sulle haaste ;) !

    VastaaPoista
  8. Anonyymi4/19/2015

    Ethän vain ole lopettanut kun ei ole yli kuukauteen tullut mitään :(((( -Mira

    VastaaPoista

Muistathan pitää kommenttisi asiallisena :)
Törkeyksiä ei julkaista blogiin