sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Se juttu !

Muutama viikko takaperin muo jännitti Charlotan puolesta todella paljon.. Charlotta ei edes tiennyt mitä olemme menossa tekemään.

olen kertonut blogini puolella, että aijon mennä laitattamaan Charlotalle korvakorut. Aikaisemmin ajattelin, että alle vuoden ikäisenä olisin ne pistättänyt, mutta päätinkin hieman lykätä asiaa edemmäs ja sopivan ajan kanssa käydä laitattamassa.

Korvakorut, haasteellista metsästää laittajaa puolitoista vuotiaalle, koska kukaan ei suostu tekemään alle 7 vuotiaille. Monessa paikassa sain ravata ja monet kerrat passittivat ulos. Yhdestä paikasta sainkin sitten vihin kuka tekisi pienemmillekkin lapsille. Hetki meni ennen kuin sain varattua ajan, mutta sainpa kuitenkin.

Alkuun meidän piti mennä näytättämään Charlotan korvia tekijälle, josta olin hieman ihmeissäni, mutta lapsella tarvitsee olla kuulemma tarpeeski iso korva jo ennen kuin voi laittaa korvakoruja.
Charlotan korva oli just bueno, että voi laittaa reijät, joten saimme ajan ja ohjeet ennen kuin tulisimme laitattamaan reikiä.

Tunti ennen operaatiota laitoin Charlotalle emlan paikallispuudute voidetta, ettei tuntisi nippaisua/ pelästyisi sitä, jolloin laitattaminen voi jäädä kesken.
Haasteellista oli saada neidin korvanlehtiin voidetta ja vielä jonkin moinen patentti siihen päälle , ettei tyttö ala voidetta räveltämään pois.

Paaikanpäällä minua alkoi jännittämään, Charlotan puolesta. Kuinka neiti reagoisi siihen, kun vieras ihminen koskettaa häntä tai tulisiko siitä laitosta sitten loppujen lopuksi yhtään mitään.
Operaatio ei ollut helppo, mutta reippaasti Charlotta siitä selviytyi.

Nyt siis muutaman viikon on reijät olleet korvissa ja korvikset paikallaan, eikä Charlotta ole niistä moksiskaan. Aloitimme siis harjoitus korviksista ja lopullisiin tappi korviksiin pitäisi kolmenviikon sisään vaihtaa.

Monella henkilöllä on varmasti omat mielipiteensä laitattaako lapsellensa nuorena omankäden oikeudella korvakorut, vai antaako itse vanhempana päättää tahtooko sellaiset.
Yksi isoimmista syistä miksi korvakorut nyt laitatin on se, että vanhemmalla iällä sitä laittoa jännittää ja voikin alkaa jänistämään koko operaatiota.
Jos Charlotta jostain syystä vanhemmalla iällä ei haluakkaan pitää korvakoruja , niin saahan hän aina ne otettua pois.






14 kommenttia :

  1. Anonyymi5/24/2015

    Sairasta.... Miksi pitää turhaan aiheuttaa lapselle pelkoa ja kipua vain ja ainoastaan sen tähden, koska äidin mielestä korvikset näyttää lapsella ihkuilta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luitko tekstiä lainkaan? Lue tällä kertaan ajatuksen kanssa.
      Mutta ei myöskään hommassa ole mitään "sairasta". Joka tapauksessa tuo korviksien laittaminen olisi jossakin vaiheessa ollut edessä, olisiko se silloin ollut myös sairasta, ilmeisesti

      Poista
  2. Anonyymi5/24/2015

    Mielestäni ei ole mitään väärää laittaa korviksia koska lapsi on niin pieni ettei siitä jää mitää traumoja ja eiköhän melkein jokainen tyttö korvikset halua ja isompana se pelottaisi vain enemmän. Love veera

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olin 6kuukautta kun äitini on käynyt laitattamassa minulle korvakoruja ja sama kahdelle muulle sisarukselleni.
      En näe siinä mitään väärää, ja olen nyt 21 vuotias enkä ole valittanut äidilleni että perkele kun menit pistämään mulle korvikset , päin vastoin mä tykkään että on korvikset.
      Mutta jokaisella on mielipiteensä laitattaako lapselle omankäden oikeudella vaiko antaa lapsen vanhempana päättää.
      Meillä tehtiin se jo nyt so what, and thats it :)

      Poista
  3. Anonyymi5/24/2015

    Luin kyllä tekstisi. "Operaatio ei ollut helppo, mutta reippaasti Charlotta siitä selviytyi." Eri asia laittaa korvisreijät lapselle, joka osaa sitä jo itse pyytää ja ymmärtää mistä on kyse. Eikä se lapsi välttämättä vanhempanakaan halua niitä, joten miksi tehdä jotain mikä aiheuttaa kipua lapselle, jos ei ole edes varma että haluaako hän niitä vanhempanakaan? Puolitoistavuotias ei niitä itse vielä osaa pyytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, operaatio ei ollut helppo , mutta se ei tarkoita sitä että lapselle olisi tullut pelkoa tai oltaisiin jouduttu tyytymään kikka kolmosiin.
      Charlotta sai puudutusvoidetta, tunnin ajaksi korviinsa että laitto ei tulisi tuntumaan miltään, ja ei tuntunutkaan. Siinä hän tapitti katsellen muumeja :)

      Poista
  4. Anonyymi5/25/2015

    Onko laillista? Totta hemmetissä on. Kaksi reikää korviin vs. 12 rokotusta - kumpaakohan itketään enemmän?
    Eli voisin sanoa, hävetkää myös te ,jotka rääkkäätte lapsianne rokotuksien laiton aikana!

    VastaaPoista
  5. Anonyymi5/25/2015

    Et voi väittää,että korvisten laittaminen olisi ollut jossakin vaiheessa edessä. Tyhmäkin sen tietää, että kaikki ei niitä halua ja korvikset saa pois mutta korvalehtiin ammuttuja reikiä kantaa aina mukanaan. Sairasta on se, että lapsi ei ymmärrä mistä kipu johtuu ja tulehdus riskit on suuret. Haluaisin tietää pohjimmiltaan motiivit korvareikien ampumiseen alle kaksi vuotiaan lapsen korviin?

    VastaaPoista
  6. Korvikset voi ottaa pois jos eivät mielytä, ja en ole ikinä , ikinä kuullut kenenkään suusta että korvakorujen reijät haittaisivat elämistä.
    Edelleen on erittäin inhottavaa toistaa itseäni ,mutta toistetaanpa uudelleen. Charlotta sai tuntia aikaisemmin puudutusvoidetta korviinsa juuri siksi, ette tuntisi kipua. Eli operaatio sujui ongelmitta, ja neiti ei edes värähtänyt laittoa.
    Tiedän myös , että on tulehdusriskinsä, mutta oikein hoidettuna vältetään sellaiset, eikä neidin korvat ole antanutkaan pienintäkään merkkiä ärtymiselle. Neiti ei ole edes kosketellut korviaan , vaan antanut korviksien olla, joka myös kertoo siitä , ettei ne häiritse häntä tai ole ärtyneet.
    Jonkun mielestä voin siis olla äiti, joka vain laitatti lapselleen korvikset , että ne näyttää "ihkuilta" jne.. en laittanut niitä ihan vain, just for fun vaan voit lukea miksi laitoin ne hänelle nyt enkä antanut itse päättää myöhemmällä iällä.

    VastaaPoista
  7. Anonyymi5/28/2015

    Oi, miten söpöt, onnea uusista korviksista! En ymmärrä, mitää pahaa korvakorujen laitosta pienenelle muka on, mitä todennäköisimmin tyttö ne jossain vaiheessa kumminkin saa ja samahan se silloin on laittaa ne jo ihan pienenä. Ja kuten aikaisemmin on todettu, saahan ne jättää myöhemmin pois, jos ei halua enää käytttää. Vaatii äidiltä melkoista rohkeutta näin vanhoillisessa kulttuurissa laittaa pikkutyölle reiät, sillä aika moni ajattelee vielä " ei korviksia ennen kouluikää tai rippikoulua" -edelleen. Hienoa, että joku uskaltaa ajatella vähän eri tavalla, lisää tällaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihan ymmärrettävää ,että tästä aiheesta jotkut ottavat nokkiinsa ja kertovat kuinka hirveää vääryyttä olen tehnyt. En kuitenkaan näe korviksien laittamisessa minkäänlaista vääryyttä.
      Kiitos positiivisesta kommentistasi: )

      Poista
  8. Anonyymi5/28/2015

    Hahahah kirjoititko itse tuon ylemmän kommentin? xDDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kirjoittanut että "xDDDD" vaan etiäpäin :) :D

      Poista
  9. Anonyymi7/02/2015

    Meillä sai tyttö korvikset vähän yli 1-v:nä. Ilmekkään ei värähtänyt kun korvikset ammuttiin. <3

    VastaaPoista

Muistathan pitää kommenttisi asiallisena :)
Törkeyksiä ei julkaista blogiin